En dan denk ik tja waar moet ik beginnen?
Ok, misschien gewoon bij het begin ...

Met onze autistische zoon en 5-8 honden hadden we echt wel een probleem om op vakantie te gaan.
Enerzijds intern met de zoon en anderzijds ook met ons aantal honden!
Dus na een tip van een vriend, 30 are bouwgrond gekocht in Dordogne met het gedacht al gaan we daar eerst gewoon kamperen, maakt niet uit, als de zoon maar "thuiskomt" en we het gaan afspannen voor de honden  <3 ... .
Draaide dat even anders uit!
Bouwgrond in Frankrijk blijkt terug landbouwgrond te worden na 2 jaar geen activiteit! Als buitenlander krijg je uiteraard héél moeilijk een bouwvergunning om landbouwgrond terug gekeurd te krijgen als bouwgrond zonder de nodige "connecties" ...
Dus VEEL sneller de stap gezet naar het bouwen van een vakantiehuis dan ooit gedacht.
Eens af, krijg je dan zoveel aanvragen van kennissen met honden (ja die heb je in overvloed als je verknocht bent aan honden) dat je besluit het te verhuren!
Le Chalet Dordogne is geboren ...
www.lechaletdordogne.com

Dan heb je het probleem dat je moeilijk nee kan zeggen tegen de mensen LOL en dat je zelf geen plaats meer hebt in dat vakantiehuis.
En je verkoopt op datzelfde moment ook nog eens je business in Belgie ... dus besluit je een ander huis bij te kopen om zelf ook terug te kunnen gaan.
Le Mas rouge is in wording <3 ... .
www.lemasrouge.com
Na een 3-tal jaren vindt je die 2 à 3 weken in Frankrijk belange niet genoeg meer, dus zet je een stacaravan neer naast dat huis en "pikt" een beetje grond van je gasten hahaha.
Maar nog eens 2 jaar later vind je deze 6 maand ook niet genoeg meer ... en je gaat nog een stapje verder!

Dus dan begin je aan een compleet nieuw avontuur!

En hierover wil ik jullie vanaf stap 1 op de hoogte houden.

Wordt vervolgt!

Soms moet je een beetje fantasie hebben om "iets te zien in niets" 2 verhuurhuizen, een bistro, een eigen woonst en een gîte voor bezoekende vrienden en familie  ...  ...